Projecten Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel

Kennis-op-Maat

2020
KoM20008 Verbreding praktijktoepassing IPM-vogelmijt 

Waardering van voedsel (D1)

2020
LWV19082 Dicht-bijvangst 
LWV19110 SOLVE (SOLutions in consumer behaViour to rEduce plastic waste from food&drink industry) 
LWV19146 FLOREX: innovatie & participatie in consumentenonderzoek voor de sierteeltsector 

2019
 
AF-18007 Implementatie interventies eetomgeving op het werk 
AF-18041 Naar gezonde en duurzamere winkels 
AF-18051 Echte en eerlijke prijs duurzame producten
AF-18060 Transparant gezond en duurzaam 
TU-18104 Echte en eerlijke prijs duurzame producten 
TU-18111 De waarden van groenten en fruit 

2018 
AF-17005 Breaking habits for the better 
TU-17005 Methode milieufoodprint tuinbouwproducten 

2017
AF-16096 Smart food intake
AF-16106 Food, value and impact
AF-16193 Voedseleducatieplatform: alle kinderen voedselvaardig
AF-16201 Trusted source 
AF-16205b Business Policy Intelligence 
AF-16205a Economische informatievoorziening 
TU-1605-068 Market intelligence voedingstuinbouw 2.0 
TU-1605-096 Food, value and impact 
TU-1605-140 Continuous improvement of sustainability of agro products 

 
2016 
AF-15291 Houdbaarheid begrepen; intelligent schapbeheer in retail
TU-1509-046 Benefits of nature 

2015 
AF-14318 CARVE: Ketenaanpak reduceren voedselverliezen en voedselverspilling

Gezonde voeding, een gemakkelijke keuze (D2)

2020 
LWV19131 Project ProtOn 
LWV19138 Reformulated foods & impact on blood glucose and well-being 
LWV19150 The impact of protein glycation on dairy protein digestion and post-prandial amino acid absorption kinetics in vivo in humans 
LWV19222.08 Groen voor zorg: toepassingen voor patiënt en professional 
LWV19222.09 Groene schoolpleinen voor een gezonde ontwikkeling van kinderen 
LWV19286 PROMEPHY: Metabolic fate of plant based proteins 
LWV19287 Succesvol herstel na een heupfractuur met een gecombineerde aanpak van voeding en beweging in ouderen: EMPOWER-GR 

2019 
Duurzame fruitintroducties beter begrepen
AF-18005 Synbiotics to restore microbiota resilience disruption by antibiotic treatments 
AF-18012 Effect of processing on digestion and immunogenicity of proteins in infant nutrition 
AF-18019 In vivo effects of amylase trypsin inhibitors from wheat in the human gut 
AF-18141 A view to a cell
AF-18069 Immuun-fitheid: interindividuele variatie en identificatie van nutriënten die hierop aangrijpen 
AF-18072 De vergeten maaltijd: eetbeleving ouderen met dementie in zorginstelling 
AF-18142 Combining deep sequenching omics approaches to translate an altered microbial composition towards health benefits
TU-18001 Gezonder binnenklimaat door inzet planten
TU-18012 Implementatie interventies bij intramurele zorginstellingen en horeca
TU-18037 Sleutelprocessen in productie plantenstoffen voor food, farma en exoten 
TU-18042 Een groene tuin, een gezonde tuin 
TU-18047 Businesscase Planten voor een prima binnenklimaat 
TU-18134 Prettig groen wonen – huren met groen als buren 

2018 
How low can you go
AF-17014 Cultured
AF-17048 Positieve gezondheidseffecten van GABA in aardappel en tomaat 
AF-17064 Dieetinterventie met een elementaire toets
AF-17067 Prebiotica en stoelgang 
AF-17068 Effecten van maternale insuline resistentie en hyperglycmie tijdens zwangerschap 

2017
AF-16012 Nutrition to improve quality of life of IBS patient 
AF-16035 PhenFlex-based resilience as measure for health effects of diet 
AF-16060 Sesame open: unlocking the potential of organic sesame 
AF-16073 Groente als ingrediënt 
AF-16098 Gezonde schoollunch 
AF-16187 Novel dual species fermented dairy foods and formulas with enhanced functionality
AF-16503 Protein prostate 
AF-16504 Anabolic properties of plant-based proteins 
AF-16505 Perceivable benefits 
AF-16507 Healthy and sustainable diets 
TU-1604-012 Conjuctanalyse en modelleren visuele aspecten sierteeltproducten 

TU-1604-050 Groene gezonde studenten 
TU-1605-054 Ouders verleiden; ouders activeren groenten en fruit mee te geven naar school

2016
Once you pop, you just can’t stop: how mindset rules biology and makes you eat
AF-14510 Casein and recovery
AF-15206 ProMuscle in de praktijk 
AF-15216 Improved quality of personalized food objects 
AF-15262 Personalized Nutrition and Health 
AF-15269 Future proteins: nutritional quality and bio-functional activity 
AF-15502 Mitochondrial health 
AF-15503 Evolutionary trade-offs 
AF-15504 Smooth bite for all  
AF-15505 Sharp-Basic 
TU-1509-026 Nieuwe snackgroenten voor nieuwe eetmomenten 

2015 
Food2Learn: Effect of omega-3 LCPUFA intervention 
AF-14265 Voeding slim thuis 
AF-14304 Functional food mondspray met ovomucine 
TU-1409-012 Groen voor grijs 
TU-1409-013 Groene gezonde ziekenhuizen 

Veilige en duurzame primaire productie (D3)

2020 
LWV19032 System innovation in broiler rearing to improve overall sustainability 
LWV19049 Vital Chick Chain 
LWV19064 Breeders In Technology (BITe) 
LWV19081 Risico Vogelgriep: relatieve rol van insleeproutes en bioveiligheid 
LWV19096 Realtime Monitoring Emissies Pluimveehouderij (Meten = Weten) 
LWV19161 Insect products as health promoter in poultry and pig feed 
LWV19175 Improving low-protein diets to prevent behavioural problems in pigs 
LWV19222.05 Beheer eikenprocessierups 
LWV19225 Varkenskompas – Varkenshouders op koers met gezonde, vitale varkens 
LWV19253 Microalgen ter verbetering gezondheid jonge dieren 
LWV19256 Toekomstbestendige en verantwoorde zuivelsector 

2019 
Kopverdover pluimvee
Transmissie humaan pathogenen
AF-18022 To control coccidiosis 
AF-18031 Verlagen endotoxine-uitstoot bij vleeskuikens 
AF-18053 Familievoer(en): transitie naar een innovatief voerconcept 
AF-18091 Trager groeiende vleeskuikens: Op weg naar integraal duurzaam dierenwelzijn 
AF-18096 Een gezond klimaat voor dier, mens en omgeving 
AF-18112 Beheersing van Campylobacter in de pluimveeketen 2.0 
AF-18119 1H4F-HEVentie: Hepatitis E virus intervention in primary pig production
TU-18109 Bacillus thuringiensis diagnostiek 

2018
AF-17023 Greenwell: Greening animal welfare in the broiler chain 
AF-17059 1H4F-BIT-MAP: Biggen In Transitie 
AF-17060 1H4F- Duurzame beheersing van kiemgetal in geitenmelk 

2017
AF-16022 Breed4Food
AF-16138 Multi-analyt diagnostic methods to detect food pathogens 
AF-16141 Rapid at-line detection of environmental Listeria 
AF-16160 1H4F-Safer Food with Big Data
AF- 16161 1H4F-Risk-based monitoring van Toxoplasma gondii- en Trichinella spp.-infecties 
AF-16162 1H4F-Biomarkers voor welzijn van melkvee
AF-16067 Smart tools voor vitale varkens
AF-16173 Early nutrition and feather pecking behaviour in mature laying hens 
AF-16174 Energy evaluation of fish feeds
AF-16178 Insecten als innovatieve veevoerconcepten 
AF-16182 Innovatief integraal houderijsysteem voor zeugen, biggen en vleesvarkens
AF-16183 1H4F-Lactatie op maat 
AF-16185 1H4F-Kansen voor het kalf in de keten 
AF-16602 Partnership DSM-STW 
TU-1605-010 Ecofysiologisch gedrag en risicobeoordeling Listeria monocytogenes
TU-1605-112 Nieuwe veilige gewassen uit de kas 

2016 
AF-15203 Healthy bones
AF-15220 Borgen van de veiligheid van insecten 
AF-15221 Duurzame Zuivelketen 2.0 
AF-15223 1H4F-Vitaal en gezond kalf in een duurzame kalverhouderij 

AF-15226 1H4F-Fight FLU! Vogelgriep: introducties voorkomen, impact verminderen 

AF-15227 1H4F-Integrale aanpak Streptococcus suis-infecties varkenshouderij 
AF-15234 Gezondheid en welzijn van parkgehuisveste konijnen 
AF-15257 Breeders in balance 
AF-16053c Opfokzeugen in opleiding 

2015 
AF-14225 Voorspellen mycotoxinen in granen

Duurzame en veilige verwerking (D4)

2020
LWV19026 Fibre-protein interactions for nutritional rich beverages 
LWV19027 PlantPROMISE: Plant PROtein Meat alternatIveS using Extrusion 
LWV19063 Mycotoxin prediction with hyperspectral imaging 
LWV19091 Voedsel-en voederveiligheid en valorisatie van nieuwe en wettelijk beperkte reststromen voor diervoeder 
LWV19099 Borgen van de veiligheid van insecten 
LWV19109 Maintaining quality of seeds, nuts and their derived products – optimizing transport conditions 
LWV19125 hOrganoid for animal-free food hazard identification analysis 
LWV19128 One Health For Meat Products (vervolg) 
LWV19172 Mild solutions 4 fungi 
LWV19176 Pork Quality and Safety Assessment Tools (PorQSAT) 
LWV19200 Prebiotics from plant kingdom side streams 
LWV19213 Food Contact Thin Walled Injection Moulded All PLA Packaging 
LWV19236 Strategies to diminish astringency of plant proteins 
LWV19240 Understanding and measurement of fruit quality 
LWV19245 Verpakkingen vs. Verliezen 
LWV19252 Dutch initiative for evaluation and quality assurance of fast methods in food safety testing 
LWV19289 Enhancing sustainable and safe protein production in Insects through Next Generation Sequencing (InsectNGS) 

2019
 
Creating products with designed properties through innovative powder-based 3D printing technology 
AF-18029 Verwerkingsfactoren pesticiden in diervoeding
AF-18042 Sustainable polysaccharide/protein-rich ingredients from natural and mild treatments 
AF-18059 Proteins on steel: science based solutions for fouling 
AF-18070 Non-animal predictions of the behaviour of chemicals in the body 
AF-18094 Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit 
AF-18124 Valorization of licorice root by-product for safe natural antimicrobials 
TU-18098 Fresh on demand 
TU18039 Kennis- en modelkoppelingen voor borging voedselveiligheid 

2018
Use-cases 3D food printing
AF-17038 Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit 
AF-17101 Protein functionality II: stability of highly concentrated protein 

2017 
AF-16002 Optimalisatie raffinage plantaardige oliën en vetten 
AF-16008 Going bananas – Waar komt die banaan vandaan? 
AF-16051 Ketenbreed kwaliteitsonderzoek uien
AF-16091 Snelle on-site screening op authenticiteit van oliën, vetten 
AF-16094 LC-MS-methoden voor detectie voedselallergenen   
AF-16506 Sustainable ingredients 
AF-16508 Design and sensory perception of multi-scale food structures fabricated by 3D printing 

2016
AF-15212 Oppervlaktebesmettingen in de levensmiddelenindustrie 
AF-15235 Duurzaam ingevroren en smaakvol
AF-15240 Interactieve bewaarsystemen voor aardappelen 
AF-15507 Heterogenity in spores of food spoilage fungi 
AF-16054 Geheim van tetrodoxine in Nederlandse schelpdieren   

2015 
AF-14329 Veilige valorisatie van slachtbijproducten
TU-1406-031 GreenCHAINge

EU-projecten

AF-EU-20016 | AVANT 
AF-EU-20018 | FNS-Cloud – Food Nutrition Security Cloud 
AF-EU-20019 | MetroFood-PP: MetroFood Research Infrastructure, Preparatory Phase 
AF-EU-20025 | One Health European Joint Programming (One Health EJP) – 2e call projecten 
AF-EU-20026 | i2Connect 
AF-EU-20039 | SPRINT 

AF-EU-17014 | Diverimpacts 
AF-EU-17018 | My toolbox 
AF-EU-17033 | SIMRA Social Innovation in Marginalised Rural Areas 

AF-EU-16001 | SUCCESS – Strategic Use of Competitiveness towards Consolidating the Economic Sustainability of the European Seafood sector 

AF-EU-16005 | NoAW – Innovative approaches to turn agricultural waste into ecological and economic assets
AF-EU-16006 | Sim4Nexus 
AF-EU-16007 | RICHFIELDS: Research Infrastructure on Consumer Health and Food Intake using E-science with Linked Data Sharing 

AF-EU-16008 | REFRESH 
AF-EU-16010 | MycoKey 
AF-EU-16012 | G-Twyst 

AF-EU-15003 | IMPARAS
AF-EU-15009 | I3 Food 
AF-EU-15026 | OrAqua 
AF-EU-15027 | SUSFANS : Metrics, models and foresight for sustainable food and nutrition security in Europe 

AF-EU-14011 | VALERIE 

AF-EU-14012 | AGRICISTRADE 
AF-EU-14013 | DIVERSIFY 
AF-EU-14021 | 2P2F Smartagrifood 2 

AF-EU-13015 | Fusions
AF-EU-13023 | SmartAgriFood – cSpace 
AF-EU-13026 | Securefish 
AF-EU-13027 | Pick ‘n Pack 
AF-EU-13030 | Foodmetres