NIEUWS

Missie d

Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel

In 2030 produceert de sector gezond, veilig en duurzaam voedsel. Het voedselproductiesysteem is robuust en groene producten leveren een waardevolle bijdrage aan haar omgeving. Consumenten waarderen de sector en zijn bereid eerlijke prijzen te betalen.

Belangrijkste kennis- en innovatiethema’s

  • Vergroten van de waardering voor en het vertrouwen in voedsel en groen en voor de manier waarop het wordt geproduceerd;
  • Stimuleren van het produceren en consumeren van gezond en duurzaam voedsel; 
  • Ontwikkelen van veilige, duurzame productiesystemen zonder risico’s voor de omgeving; 
  • Ontwikkelen van een substantieel duurzamer en veiliger voedselketen.

Voorbeelden

De vegetarische
biefstuk komt er aan

Door een deel van de dierlijke producten op ons bord te vervangen door plantaardige, komt een duurzame wereld een flinke stap dichterbij.

Met het Topsectorproject ‘Plant Meat Matters’ is de vegetarische biefstuk, de heilige graal van  vleesvervangerproducenten, een flinke stap dichter bij het supermarktschap gekomen.

LEES MEER

Gezond eten blijkt gewoon lekker

Kinderen eten gezonder als ze een lunch op
school krijgen aangeboden. Dit blijkt uit het,
door de Topsector Agri & Food gefinancierde,
project de ‘Gezonde Schoollunch’ onder leiding
van Wageningen University & Research. Een
gezonder eetgedrag jong aanleren kan grote
gezondheidsproblemen op latere leeftijd helpen
voorkomen.

LEES MEER

Gezond ouder worden

Het liefst willen we allemaal zo gezond mogelijk oud worden en blijven we zo lang mogelijk zelfstandig functioneren. Een, door de Topsector Agri & Food gefinancierd, project heeft onderzocht of één van de ouderdomsproblemen, vermindering van mobiliteit, valt te voorkomen. En met resultaat: in een speciaal programma waarin eiwitrijke voeding met een trainingsprogramma met krachtoefeningen worden gecombineerd wisten de deelnemers een flink stuk zelfredzaamheid terug te krijgen.

LEES MEER