Efficiënte keten, verwaarding van reststromen

Efficiënte keten, verwaarding van reststromen

Aantal projecten

1

Organisatie onderdeel

TKI AF

Project code

AF15101

Primaire MMIP

Landbouw, Water, Voedsel>D. Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel>D2. De consument, duurzame en gezonde voeding in een groene leefomgeving

Start datum

01/01/15

Eind datum

31/05/19

Samenvatting

Jaarlijks worden er grote hoeveelheden voedsel verspild. Het project onderzoekt hoe voedselverspilling en derving ten gevolge van verspilling kunnen worden tegengegaan. Het project richt zich op de biologische keten en levert inzicht op m.b.t. het tegengaan van voedselverspilling in de winkels, bij toeleveranciers en door het omgaan met afwijkende producten (buitenbeentjes). Het effect hiervan is dat winkels gericht derving kunnen tegengaan, dat er flexibel en efficiënter wordt samengewerkt in de keten en dat buitenbeentjes hun weg vinden naar de consument.

Terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.