Efficiënte keten, verwaarding van reststromen

Efficiënte keten, verwaarding van reststromen

Organisatie-onderdeel

TKI AF

Projectcode

AF15101

MMIP

Landbouw, Water, Voedsel>D. Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel>D2. De consument, duurzame en gezonde voeding in een groene leefomgeving

Startdatum

01/01/15

Einddatum

31/05/19

Samenvatting

Jaarlijks worden er grote hoeveelheden voedsel verspild. Het project onderzoekt hoe voedselverspilling en derving ten gevolge van verspilling kunnen worden tegengegaan. Het project richt zich op de biologische keten en levert inzicht op m.b.t. het tegengaan van voedselverspilling in de winkels, bij toeleveranciers en door het omgaan met afwijkende producten (buitenbeentjes). Het effect hiervan is dat winkels gericht derving kunnen tegengaan, dat er flexibel en efficiënter wordt samengewerkt in de keten en dat buitenbeentjes hun weg vinden naar de consument.