Projecten Gewaardeerd, gezond en veilig

KoM-projecten

2020
KoM20005 – Koploperscursus Melkveehouderij
KoM20008 – Verbreding praktijktoepassing IPM-vogelmijt
KoM20022 – Veerkracht- Lang leve de gezonde melkkoe
Kom20038 – Veiligheid van circulaire diervoeders
KoM20040 – Wijs met Wormen
KoM20042 – Streefwaardes en KPI’s voor melkveehouders richting 2030
KoM20044 – Met de klas naar de groente- of fruittteler
KoM20046 – Hokverrijking voor varkens gewikt en gewogen
KoM20047 – Kennisverspreiding natuurlijke middelen t.b.v. duurzame veehouderij
KoM20049 – Naar een robuuste MFL: van kennis naar actie

2021
KoM21004 – Eigen eiwit van eigen land
KoM21012 – Voedselverspilling

KoM21014 – Kennis voor de Keurmeesters van de Toekomst

Waardering van voedsel (D1)

2021
LWV20.286 – True Price – Van inzicht naar actie

2020
LWV19082 – Dicht-bijvangst
LWV19110 – SOLVE (SOLutions in consumer behaViour to rEduce plastic waste from food&drink industry)
LWV19146 – FLOREX: innovatie & participatie in consumentenonderzoek voor de sierteeltsector

2019

AF-18007 – Implementatie interventies eetomgeving op het werk
AF-18041 – Naar gezonde en duurzamere winkels
AF-18051 – Echte en eerlijke prijs duurzame producten
AF-18060 – Transparant gezond en duurzaam
TU-18104 – Echte en eerlijke prijs duurzame producten
TU-18111 – De waarden van groenten en fruit

2018
AF-17005 – Breaking habits for the better
TU-17005 – Methode milieufoodprint tuinbouwproducten

2017
AF-16096 – Smart food intake
AF-16106 – Food, value and impact
AF-16193 – Voedseleducatieplatform: alle kinderen voedselvaardig
AF-16201 – Trusted source
AF-16205b – Business Policy Intelligence
AF-16205a – Economische informatievoorziening
TU-1605-068 – Market intelligence voedingstuinbouw 2.0
TU-1605-096 – Food, value and impact
TU-1605-140 – Continuous improvement of sustainability of agro products

 
2016
AF-15291 – Houdbaarheid begrepen; intelligent schapbeheer in retail
TU-1509-046 – Benefits of nature

2015
AF-14318 – CARVE: Ketenaanpak reduceren voedselverliezen en voedselverspilling

Gezonde voeding, een gemakkelijke keuze (D2)

2021
LWV20.024 – Effects of Human Milk Oligosaccharides in infant and adult nutrition and immune health
LWV20.043 – Lactastic
LWV20.100 – Galactose in Early Life Nutrition (GALE)
LWV20.107 – EXTREAMS – tEXturizing & Taste from side stREAMS
LWV20.138 – Smaakborging groente en fruit
LWV20.155 – Quantifying differences in bioavailability of different dietary proteins in older adults
LWV20.165- FucoQuest: The impact of fucosylated human milk oligosaccharides on infant gut microbiome, metabolism and gut function
LWV20.187 – ATI-DETOX Modification of functional properties of Amylase Trypsin Inhibitors by REDOX reactions to mitigate pathogenic effects
LWV20.218 – Gut Health & Bioactive Peptides (GUT-BIOPEP)
LWV20.221 – RESTRUCTURE
LWV20.319 – Joining forces during the Covid-19 pandemic
LWV20.343 – Voedseleducatie Platform 3.0; alle kinderen voedselvaardig
LWV20.345 – Microbiota veranderingen en modulatie in kankerpatiënten

2020

LWV19131 – Project ProtOn
LWV19138 – Reformulated foods & impact on blood glucose and well-being
LWV19150 – The impact of protein glycation on dairy protein digestion and post-prandial amino acid absorption kinetics in vivo in humans
LWV19222.08 – Groen voor zorg: toepassingen voor patiënt en professional
LWV19222.09 – Groene schoolpleinen voor een gezonde ontwikkeling van kinderen
LWV19286 – PROMEPHY: Metabolic fate of plant based proteins
LWV19287 – Succesvol herstel na een heupfractuur met een gecombineerde aanpak van voeding en beweging in ouderen: EMPOWER-GR

2019
AF-18005 – Synbiotics to restore microbiota resilience disruption by antibiotic treatments
AF-18006B – How low can you go
AF-18012 – Effect of processing on digestion and immunogenicity of proteins in infant nutrition
AF-18019 – In vivo effects of amylase trypsin inhibitors from wheat in the human gut
AF-18069 – Immuun-fitheid: interindividuele variatie en identificatie van nutriënten die hierop aangrijpen
AF-18072 – De vergeten maaltijd: eetbeleving ouderen met dementie in zorginstelling
AF-18141 – A view to a cell
AF-18142 – Combining deep sequenching omics approaches to translate an altered microbial composition towards health benefits
AF-18143 – Measurement of gut health
TU-18001 – Gezonder binnenklimaat door inzet planten
TU-18012 – Implementatie interventies bij intramurele zorginstellingen en horeca
TU-18037 – Sleutelprocessen in productie plantenstoffen voor food, farma en exoten
TU-18042 – Een groene tuin, een gezonde tuin
TU-18047 – Businesscase Planten voor een prima binnenklimaat
TU-18134 – Prettig groen wonen – huren met groen als buren

2018
AF-17014 – Cultured
AF-17048 – Positieve gezondheidseffecten van GABA in aardappel en tomaat
AF-17064 – Dieetinterventie met een elementaire toets
AF-17067 – Prebiotica en stoelgang
AF-17068 – Effecten van maternale insuline resistentie en hyperglycmie tijdens zwangerschap
AF-17107 – Agrifoodmonitor 2.0

2017
TKI1601P01 – WoW – Well on modern bread wheat
AF-16012 – Nutrition to improve quality of life of IBS patient
AF-16035 – PhenFlex-based resilience as measure for health effects of diet
AF-16060 – Sesame open: unlocking the potential of organic sesame
AF-16073 – Groente als ingrediënt
AF-16098 – Gezonde schoollunch
AF-16187 – Novel dual species fermented dairy foods and formulas with enhanced functionality
AF-16204a – Gezondheid voor mens en dier door systeemverandering in de pluimveehouderij
AF-16503 – Protein prostate
AF-16504 – Anabolic properties of plant-based proteins
AF-16505 – Perceivable benefits
AF-16507 – Healthy and sustainable diets
TU-1604-012 – Conjuctanalyse en modelleren visuele aspecten sierteeltproducten

TU-1604-050 – Groene gezonde studenten
TU-1605-054 – Ouders verleiden; ouders activeren groenten en fruit mee te geven naar school

2016
AF-14510 – Casein and recovery
AF-15206 – ProMuscle in de praktijk
AF-15216 – Improved quality of personalized food objects
AF-15262 – Personalized Nutrition and Health
AF-15269 – Future proteins: nutritional quality and bio-functional activity
AF-15502 – Mitochondrial health
AF-15503 – Evolutionary trade-offs
AF-15504 – Smooth bite for all 
AF-15505 – Sharp-Basic
TU-1509-026 – Nieuwe snackgroenten voor nieuwe eetmomenten

2015
AF-14265 – Voeding slim thuis
AF-14304 – Functional food mondspray met ovomucine
TU-KV-1409-012 – Groen voor grijs
TU-KV-1409-013 – Groene gezonde ziekenhuizen

Veilige en duurzame primaire productie (D3)

2021
LWV20.041 – Streptococcus suis in beeld: samen naar een gezondere varkenshouderij
LWV20.133 – FUNCTILIGHT – Functional light provision for broilers and layer pullets to promote welfare, health and performance
LWV20.143 – Oorzaken en oplossingen vangletsel & ketenletsel
LWV20.173 – Vitale Varkenshouderij
LWV20.211 – Boer en Burger: dialoog & verbinding
LWV20.274- Versnelling verduurzaming van de melkgeitenhouderij
LWV20.292 – Een goede start voor jonge konijnen en jonge konijnenhouders

2020

LWV19032 – System innovation in broiler rearing to improve overall sustainability
LWV19049 – Vital Chick Chain
LWV19064 – Breeders In Technology (BITe)
LWV19081 – Risico Vogelgriep: relatieve rol van insleeproutes en bioveiligheid
LWV19096 – Realtime Monitoring Emissies Pluimveehouderij (Meten = Weten)
LWV19161 – Insect products as health promoter in poultry and pig feed
LWV19175 – Improving low-protein diets to prevent behavioural problems in pigs
LWV19222.05 – Beheer eikenprocessierups
LWV19225- Varkens Kompas – Varkenshouders op koers met gezonde, vitale varkens
LWV19253 – Microalgen ter verbetering gezondheid jonge dieren
LWV19256 – Toekomstbestendige en verantwoorde zuivelsector

2019
AF-18022 – To control coccidiosis
AF-18031 – Verlagen endotoxine-uitstoot bij vleeskuikens
AF-18053 – Familievoer(en): transitie naar een innovatief voerconcept
AF-18091 – Trager groeiende vleeskuikens: Op weg naar integraal duurzaam dierenwelzijn
AF-18096 – Een gezond klimaat voor dier, mens en omgeving
AF-18112 – Beheersing van Campylobacter in de pluimveeketen 2.0
AF-18119 – 1H4F-HEVentie: Hepatitis E virus intervention in primary pig production
TU-18109 – Bacillus thuringiensis diagnostiek

2018
AF-17023 – Greenwell: Greening animal welfare in the broiler chain
AF-17059 – 1H4F-BIT-MAP: Biggen In Transitie
AF-17060 – 1H4F- Duurzame beheersing van kiemgetal in geitenmelk

2017
AF-16022 – Breed4Food AF-16138 Multi-analyt diagnostic methods to detect food pathogens
AF-16067 – Smart tools voor vitale varkens
AF-16141 – Rapid at-line detection of environmental Listeria
AF-16160 – 1H4F-Safer Food with Big Data
AF-16161 – 1H4F-Risk-based monitoring van Toxoplasma gondii- en Trichinella spp.-infecties
AF-16162 – 1H4F-Biomarkers voor welzijn van melkvee
AF-16173 – Early nutrition and feather pecking behaviour in mature laying hens
AF-16174 – Energy evaluation of fish feeds
AF-16178 – Insecten als innovatieve veevoerconcepten
AF-16182 – Innovatief integraal houderijsysteem voor zeugen, biggen en vleesvarkens
AF-16183 – 1H4F-Lactatie op maat
AF-16185 – 1H4F-Kansen voor het kalf in de keten
AF-16602 – Partnership DSM-STW
TU-1605-010 – Ecofysiologisch gedrag en risicobeoordeling Listeria monocytogenes
TU-1605-112 – Nieuwe veilige gewassen uit de kas

2016
AF-15203 – Healthy bones
AF-15220 – Borgen van de veiligheid van insecten
AF-15221 – Duurzame Zuivelketen 2.0
AF-15223 – 1H4F-Vitaal en gezond kalf in een duurzame kalverhouderij

AF-15225 – 1H4F-Fight FLU! Vogelgriep: introducties voorkomen, impact verminderen

AF-15227 – 1H4F-Integrale aanpak Streptococcus suis-infecties varkenshouderij
AF-15234 – Gezondheid en welzijn van parkgehuisveste konijnen
AF-15257 – Breeders in balance
AF-16053c – Opfokzeugen in opleiding

2015
AF-14225 – Voorspellen mycotoxinen in granen

Duurzame en veilige verwerking (D4)

2021
LWV20.038 – Selectie, stabilisatie en verwerking van voedselreststromen naar toepassingen in voedsel
LWV20.102 – Insectenteelt op wettelijk niet-toegestane reststromen
LWV20.110 – PRO-RISKFEED
LWV20.147 – RENEW – Circulair ketenontwerp voor Eco-feed
LWV20.168 – Safe and save water part 2 – The case on Listeria
LWV20.297 – Sustainable Plant Fractionation

2020
LWV19026 – Fibre-protein interactions for nutritional rich beverages
LWV19027 – PlantPROMISE: Plant PROtein Meat alternatIveS using Extrusion
LWV19063 – Mycotoxin prediction with hyperspectral imaging
LWV19091 – Voedsel-en voederveiligheid en valorisatie van nieuwe en wettelijk beperkte reststromen voor diervoeder
LWV19099 – Borgen van de veiligheid van insecten
LWV19109 – Maintaining quality of seeds, nuts and their derived products – optimizing transport conditions
LWV19125 – hOrganoid for animal-free food hazard identification analysis
LWV19128 – One Health For Meat Products (vervolg)
LWV19172 – Mild solutions 4 fungi
LWV19176 – Pork Quality and Safety Assessment Tools (PorQSAT)
LWV19200 – Prebiotics from plant kingdom side streams
LWV19212 – Bio-purification of plant proteins
LWV19213 – Food Contact Thin Walled Injection Moulded All PLA Packaging
LWV19236 – Strategies to diminish astringency of plant proteins
LWV19240 – Understanding and measurement of fruit quality
LWV19245 – Verpakkingen vs. Verliezen
LWV19252 – Dutch initiative for evaluation and quality assurance of fast methods in food safety testing
LWV19289 – Enhancing sustainable and safe protein production in Insects through Next Generation Sequencing (InsectNGS)

2019

AF-18029 – Verwerkingsfactoren pesticiden in diervoeding
AF-18042 – Sustainable polysaccharide/protein-rich ingredients from natural and mild treatments
AF-18059 – Proteins on steel: science based solutions for fouling
AF-18070 – Non-animal predictions of the behaviour of chemicals in the body
AF-18094 – Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit
AF-18124 – Valorization of licorice root by-product for safe natural antimicrobials
TU-18098 – Fresh on demand
TU-18039 – Kennis- en modelkoppelingen voor borging voedselveiligheid

2018
AF-17038 – Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit
AF-17101- Protein functionality II: stability of highly concentrated protein

2017
AF-16002 – Optimalisatie raffinage plantaardige oliën en vetten
AF-16008 – Going bananas – Waar komt die banaan vandaan?
AF-16051- Ketenbreed kwaliteitsonderzoek uien
AF-16091 – Snelle on-site screening op authenticiteit van oliën, vetten
AF-16094 – LC-MS-methoden voor detectie voedselallergenen  
AF-16506 – Sustainable ingredients
AF-16508 – Design and sensory perception of multi-scale food structures fabricated by 3D printing

2016
AF-15212 – Oppervlaktebesmettingen in de levensmiddelenindustrie
AF-15235 – Duurzaam ingevroren en smaakvol
AF-15240 – Interactieve bewaarsystemen voor aardappelen
AF-15507 – Heterogenity in spores of food spoilage fungi
AF-16054 – Geheim van tetrodoxine in Nederlandse schelpdieren  

2015
AF-14329 – Veilige valorisatie van slachtbijproducten
TU-KV-1406-031 – GreenCHAINge