Projecten Gewaardeerd, gezond en veilig

Kennis-op-Maat

2020
KoM20005 – Koploperscursus Melkveehouderij
KoM20008 – Verbreding praktijktoepassing IPM-vogelmijt
KoM20022 – Veerkracht- Lang leve de gezonde melkkoe
Kom20038 – Veiligheid van circulaire diervoeders
KoM20040 – Wijs met Wormen
KoM20042 – Streefwaardes en KPI’s voor melkveehouders richting 2030
KoM20044 – Met de klas naar de groente- of fruittteler
KoM20046 – Hokverrijking voor varkens gewikt en gewogen
KoM20047 – Kennisverspreiding natuurlijke middelen t.b.v. duurzame veehouderij
KoM20049 – Naar een robuuste MFL: van kennis naar actie

2021
KoM21004 – Eigen eiwit van eigen land

Waardering van voedsel (D1)

2021
LWV20.286 True Price – Van inzicht naar actie

2020
LWV19082 Dicht-bijvangst
LWV19110 SOLVE (SOLutions in consumer behaViour to rEduce plastic waste from food&drink industry)
LWV19146 FLOREX: innovatie & participatie in consumentenonderzoek voor de sierteeltsector

2019

AF-18007 Implementatie interventies eetomgeving op het werk
AF-18041 Naar gezonde en duurzamere winkels
AF-18051 Echte en eerlijke prijs duurzame producten
AF-18060 Transparant gezond en duurzaam
TU-18104 Echte en eerlijke prijs duurzame producten
TU-18111 De waarden van groenten en fruit

2018
AF-17005 Breaking habits for the better
TU-17005 Methode milieufoodprint tuinbouwproducten

2017
AF-16096 Smart food intake
AF-16106 Food, value and impact
AF-16193 Voedseleducatieplatform: alle kinderen voedselvaardig
AF-16201 Trusted source
AF-16205b Business Policy Intelligence

AF-16205a Economische informatievoorziening
TU-KV1605-068 Market intelligence voedingstuinbouw 2.0
TU-1605-096 Food, value and impact
TU-1605-140 Continuous improvement of sustainability of agro products

 
2016
AF-15291 Houdbaarheid begrepen; intelligent schapbeheer in retail
TU-1509-046 Benefits of nature

2015
AF-14318 CARVE: Ketenaanpak reduceren voedselverliezen en voedselverspilling

Gezonde voeding, een gemakkelijke keuze (D2)

2021
LWV20.024 Effects of Human Milk Oligosaccharides in infant and adult nutrition and immune health
LWV20.043 Lactastic
LWV20.100 Galactose in Early Life Nutrition (GALE)
LWV20.107 EXTREAMS – tEXturizing & Taste from side stREAMS
LWV20.138 Smaakborging groente en fruit
LWV20.155 Quantifying differences in bioavailability of different dietary proteins in older adults
LWV20.165 FucoQuest: The impact of fucosylated human milk oligosaccharides on infant gut microbiome, metabolism and gut function
LWV20.187 ATI-DETOX Modification of functional properties of Amylase Trypsin Inhibitors by REDOX reactions to mitigate pathogenic effects
LWV20.218 Gut Health & Bioactive Peptides (GUT-BIOPEP)
LWV20.221 RESTRUCTURE
LWV20.319 Joining forces during the Covid-19 pandemic
LWV20.343 Voedseleducatie Platform 3.0; alle kinderen voedselvaardig
LWV20.345 Microbiota veranderingen en modulatie in kankerpatiënten

2020

LWV19131 Project ProtOn
LWV19138 Reformulated foods & impact on blood glucose and well-being
LWV19150 The impact of protein glycation on dairy protein digestion and post-prandial amino acid absorption kinetics in vivo in humans
LWV19222.08 Groen voor zorg: toepassingen voor patiënt en professional
LWV19222.09 Groene schoolpleinen voor een gezonde ontwikkeling van kinderen
LWV19286 PROMEPHY: Metabolic fate of plant based proteins
LWV19287 Succesvol herstel na een heupfractuur met een gecombineerde aanpak van voeding en beweging in ouderen: EMPOWER-GR

2019
Duurzame fruitintroducties beter begrepen
AF-18005 Synbiotics to restore microbiota resilience disruption by antibiotic treatments
AF-18012 Effect of processing on digestion and immunogenicity of proteins in infant nutrition
AF-18019 In vivo effects of amylase trypsin inhibitors from wheat in the human gut
AF-18141 A view to a cell
AF-18069 Immuun-fitheid: interindividuele variatie en identificatie van nutriënten die hierop aangrijpen
AF-18072 De vergeten maaltijd: eetbeleving ouderen met dementie in zorginstelling
AF-18142 Combining deep sequenching omics approaches to translate an altered microbial composition towards health benefits
TU-18001 Gezonder binnenklimaat door inzet planten
TU-18012 Implementatie interventies bij intramurele zorginstellingen en horeca
TU-18037 Sleutelprocessen in productie plantenstoffen voor food, farma en exoten
TU-18042 Een groene tuin, een gezonde tuin
TU-18047 Businesscase Planten voor een prima binnenklimaat
TU-18134 Prettig groen wonen – huren met groen als buren

2018
How low can you go
AF-17014 Cultured
AF-17048 Positieve gezondheidseffecten van GABA in aardappel en tomaat
AF-17064 Dieetinterventie met een elementaire toets
AF-17067 Prebiotica en stoelgang
AF-17068 Effecten van maternale insuline resistentie en hyperglycmie tijdens zwangerschap

2017
TKI1601P01 – WoW – Well on modern bread wheat
AF-16012 Nutrition to improve quality of life of IBS patient
AF-16035 PhenFlex-based resilience as measure for health effects of diet
AF-16060 Sesame open: unlocking the potential of organic sesame
AF-16073 Groente als ingrediënt
AF-16098 Gezonde schoollunch
AF-16187 Novel dual species fermented dairy foods and formulas with enhanced functionality
AF-16503 Protein prostate
AF-16504 Anabolic properties of plant-based proteins
AF-16505 Perceivable benefits
AF-16507 Healthy and sustainable diets
TU-1604-012 Conjuctanalyse en modelleren visuele aspecten sierteeltproducten

TU-1604-050 Groene gezonde studenten
TU-1605-054 Ouders verleiden; ouders activeren groenten en fruit mee te geven naar school

2016
Once you pop, you just can’t stop: how mindset rules biology and makes you eat
AF-14510 Casein and recovery
AF-15206 ProMuscle in de praktijk AF-15216 Improved quality of personalized food objects
AF-15262 Personalized Nutrition and Health
AF-15269 Future proteins: nutritional quality and bio-functional activity AF-15502 Mitochondrial health
AF-15503 Evolutionary trade-offs
AF-15504 Smooth bite for all 
AF-15505 Sharp-Basic
TU-1509-026 Nieuwe snackgroenten voor nieuwe eetmomenten

2015
Food2Learn: Effect of omega-3 LCPUFA intervention
AF-14265 Voeding slim thuis
AF-14304 Functional food mondspray met ovomucine
TU-KV-1409-012 Groen voor grijs
TU-KV-1409-013 Groene gezonde ziekenhuizen

Veilige en duurzame primaire productie (D3)

2021
LWV20.041 Streptococcus suis in beeld: samen naar een gezondere varkenshouderij
LWV20.133 FUNCTILIGHT – Functional light provision for broilers and layer pullets to promote welfare, health and performance
LWV20.143 Oorzaken en oplossingen vangletsel & ketenletsel
LWV20.173 Vitale Varkenshouderij
LWV20.211 Boer en Burger: dialoog & verbinding
LWV20.274 Versnelling verduurzaming van de melkgeitenhouderij
LWV20.292 Een goede start voor jonge konijnen en jonge konijnenhouders

2020

LWV19032 System innovation in broiler rearing to improve overall sustainability
LWV19049 Vital Chick Chain
LWV19064 Breeders In Technology (BITe)
LWV19081 Risico Vogelgriep: relatieve rol van insleeproutes en bioveiligheid
LWV19096 Realtime Monitoring Emissies Pluimveehouderij (Meten = Weten)
LWV19161 Insect products as health promoter in poultry and pig feed
LWV19175 Improving low-protein diets to prevent behavioural problems in pigs
LWV19222.05 Beheer eikenprocessierups
LWV19225 Varkenskompas – Varkenshouders op koers met gezonde, vitale varkens
LWV19253 Microalgen ter verbetering gezondheid jonge dieren
LWV19256 Toekomstbestendige en verantwoorde zuivelsector

2019
Kopverdover pluimvee
Transmissie humaan pathogenen
AF-18022 To control coccidiosis
AF-18031 Verlagen endotoxine-uitstoot bij vleeskuikens
AF-18053 Familievoer(en): transitie naar een innovatief voerconcept
AF-18091 Trager groeiende vleeskuikens: Op weg naar integraal duurzaam dierenwelzijn
AF-18096 Een gezond klimaat voor dier, mens en omgeving
AF-18112 Beheersing van Campylobacter in de pluimveeketen 2.0
AF-18119 1H4F-HEVentie: Hepatitis E virus intervention in primary pig production
TU-18109 Bacillus thuringiensis diagnostiek

2018
AF-17023 Greenwell: Greening animal welfare in the broiler chain
AF-17059 1H4F-BIT-MAP: Biggen In Transitie
AF-17060 1H4F- Duurzame beheersing van kiemgetal in geitenmelk

2017
AF-16022 Breed4Food AF-16138 Multi-analyt diagnostic methods to detect food pathogens
AF-16141 Rapid at-line detection of environmental Listeria
AF-16160 1H4F-Safer Food with Big Data
AF- 16161 1H4F-Risk-based monitoring van Toxoplasma gondii- en Trichinella spp.-infecties
AF-16162 1H4F-Biomarkers voor welzijn van melkvee
AF-16067 Smart tools voor vitale varkens
AF-16173 Early nutrition and feather pecking behaviour in mature laying hens
AF-16174 Energy evaluation of fish feeds
AF-16178 Insecten als innovatieve veevoerconcepten
AF-16182 Innovatief integraal houderijsysteem voor zeugen, biggen en vleesvarkens
AF-16183 1H4F-Lactatie op maat
AF-16185 1H4F-Kansen voor het kalf in de keten
AF-16602 Partnership DSM-STW
TU-1605-010 Ecofysiologisch gedrag en risicobeoordeling Listeria monocytogenes
TU-1605-112 Nieuwe veilige gewassen uit de kas

2016
AF-15203 Healthy bones AF-15220 Borgen van de veiligheid van insecten
AF-15221 Duurzame Zuivelketen 2.0
AF-15223 1H4F-Vitaal en gezond kalf in een duurzame kalverhouderij

AF-15226 1H4F-Fight FLU! Vogelgriep: introducties voorkomen, impact verminderen

AF-15227 1H4F-Integrale aanpak Streptococcus suis-infecties varkenshouderij
AF-15234 Gezondheid en welzijn van parkgehuisveste konijnen
AF-15257 Breeders in balance
AF-16053c Opfokzeugen in opleiding

2015
AF-14225 Voorspellen mycotoxinen in granen

Duurzame en veilige verwerking (D4)

2021
LWV20.038 Selectie, stabilisatie en verwerking van voedselreststromen naar toepassingen in voedsel
LWV20.102 Insectenteelt op wettelijk niet-toegestane reststromen
LWV20.110 PRO-RISKFEED
LWV20.147 RENEW – Circulair ketenontwerp voor Eco-feed
LWV20.168 Safe and save water part 2 – The case on Listeria
LWV20.297 Sustainable Plant Fractionation

2020
LWV19026 Fibre-protein interactions for nutritional rich beverages
LWV19027 PlantPROMISE: Plant PROtein Meat alternatIveS using Extrusion
LWV19063 Mycotoxin prediction with hyperspectral imaging
LWV19091 Voedsel-en voederveiligheid en valorisatie van nieuwe en wettelijk beperkte reststromen voor diervoeder
LWV19099 Borgen van de veiligheid van insecten
LWV19109 Maintaining quality of seeds, nuts and their derived products – optimizing transport conditions
LWV19125 hOrganoid for animal-free food hazard identification analysis
LWV19128 One Health For Meat Products (vervolg)
LWV19172 Mild solutions 4 fungi
LWV19176 Pork Quality and Safety Assessment Tools (PorQSAT)
LWV19200 Prebiotics from plant kingdom side streams
LWV19212 Bio-purification of plant proteins
LWV19213 Food Contact Thin Walled Injection Moulded All PLA Packaging
LWV19236 Strategies to diminish astringency of plant proteins
LWV19240 Understanding and measurement of fruit quality
LWV19245 Verpakkingen vs. Verliezen
LWV19252 Dutch initiative for evaluation and quality assurance of fast methods in food safety testing
LWV19289 Enhancing sustainable and safe protein production in Insects through Next Generation Sequencing (InsectNGS)

2019

Creating products with designed properties through innovative powder-based 3D printing technology
AF-18029 Verwerkingsfactoren pesticiden in diervoeding
AF-18042 Sustainable polysaccharide/protein-rich ingredients from natural and mild treatments
AF-18059 Proteins on steel: science based solutions for fouling
AF-18070 Non-animal predictions of the behaviour of chemicals in the body
AF-18094 Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit
AF-18124 Valorization of licorice root by-product for safe natural antimicrobials
TU-18098 Fresh on demand
TU18039 Kennis- en modelkoppelingen voor borging voedselveiligheid

2018
Use-cases 3D food printing
AF-17038 Snelle on-site methoden voor voedselveiligheid en authenticiteit
AF-17101 Protein functionality II: stability of highly concentrated protein

2017
AF-16002 Optimalisatie raffinage plantaardige oliën en vetten
AF-16008 Going bananas – Waar komt die banaan vandaan?
AF-16051 Ketenbreed kwaliteitsonderzoek uien
AF-16091 Snelle on-site screening op authenticiteit van oliën, vetten
AF-16094 LC-MS-methoden voor detectie voedselallergenen  
AF-16506 Sustainable ingredients
AF-16508 Design and sensory perception of multi-scale food structures fabricated by 3D printing

2016
AF-15212 Oppervlaktebesmettingen in de levensmiddelenindustrie
AF-15235 Duurzaam ingevroren en smaakvol
AF-15240 Interactieve bewaarsystemen voor aardappelen AF-15507 Heterogenity in spores of food spoilage fungi
AF-16054 Geheim van tetrodoxine in Nederlandse schelpdieren  

2015
AF-14329 Veilige valorisatie van slachtbijproducten
TU-KV-1406-031 GreenCHAINge

EU-projecten

AF-EU-20016 | AVANT
AF-EU-20018 | FNS-Cloud – Food Nutrition Security Cloud
AF-EU-20019 | MetroFood-PP: MetroFood Research Infrastructure, Preparatory Phase
AF-EU-20025 | One Health European Joint Programming (One Health EJP) – 2e call projecten
AF-EU-20026 | i2Connect
AF-EU-20039 | SPRINT

AF-EU-17014 | Diverimpacts
AF-EU-17018 | My toolbox
AF-EU-17033 | SIMRA Social Innovation in Marginalised Rural Areas

AF-EU-16001 | SUCCESS – Strategic Use of Competitiveness towards Consolidating the Economic Sustainability of the European Seafood sector

AF-EU-16005 | NoAW – Innovative approaches to turn agricultural waste into ecological and economic assets
AF-EU-16006 | Sim4Nexus
AF-EU-16007 | RICHFIELDS: Research Infrastructure on Consumer Health and Food Intake using E-science with Linked Data Sharing

AF-EU-16008 | REFRESH
AF-EU-16010 | MycoKey
AF-EU-16012 | G-Twyst

AF-EU-15003 | IMPARAS
AF-EU-15009 | I3 Food
AF-EU-15026 | OrAqua
AF-EU-15027 | SUSFANS : Metrics, models and foresight for sustainable food and nutrition security in Europe

AF-EU-14011 | VALERIE

AF-EU-14012 | AGRICISTRADE
AF-EU-14013 | DIVERSIFY
AF-EU-14021 | 2P2F Smartagrifood 2

AF-EU-13015 | Fusions
AF-EU-13023 | SmartAgriFood – cSpace
AF-EU-13026 | Securefish
AF-EU-13027 | Pick ‘n Pack
AF-EU-13030 | Foodmetres